Sosiale medier

Sosiale medier er nettsider der folk kan dele bilder og oppdatere statusen sin. På disse sidene kan man fortelle slekt og venner hva man har gjort i det siste, og eventuelt hva man planlegger å gjøre. Man kan invitere til fest, eller bare sende gratulasjoner og hilsener.

Sosiale medier har på mange måter erstattet brev og telefonsamtaler. En av de største fordelene med å dele informasjon på denne måten, er at man kan fortelle viktige ting til mange personer samtidig. Man trenger ikke å ringe rundt til hver enkelt for å oppdatere dem, man skriver bare et innlegg på nettsiden, slik at alle kan lese det der.Med nettbrett og smarttelefoner, har de fleste tilgang til sosiale medier gjennom hele dagen. Da er det raskt å oppdatere folk dersom det skjer noe spennende. Bedrifter, skoler, barnehager og offentlige institusjoner tar også i bruk sosiale medier for å sende ut informasjon. Mange bedrifter lager egne sider på sosiale medier, og til og med kommunene bruker nettsidene til å informere innbyggerne om viktige eller mindre viktige ting.

Svært mange nordmenn bruker sosiale medier jevnlig, men det finnes også personer som aldri bruker sosiale medier. Ulempen med at man bare legger ut informasjon på sosiale medier, er dermed at de som ikke bruker slike sider, kanskje ikke får informasjonen. En annen ulempe kan være at det legges ut altfor mye informasjon på sosiale nettsider. Folk kan legge ut ting uten å tenke gjennom det, og det kan for eksempel føre til at folk får høre om ulykker og dødsfall på nettet, i stedet for å høre det fra politiet eller fra presten. Derfor bør man tenke seg godt om før man legger ut den type informasjon på nettet.